İmam süfrəsi...

İmam süfrəsi...Bu gün Həzi Aslanov metrosunun yaxınlığında yerleşen Merasim zalında Xeyriyyeçi Hacixanim Gulnare Ahmedovanin Müqeddes Hecc Ziyaretinden qayitmasi ile elaqedar İmam sufresi verilmişdir.

Meclisde Azerbaycanin en taninmiş vetenperver ziyalilari, yazici, şair, alim, ictimai birliklerin rehberleri ve diger din ehlinin numayendeleri iştirak etmişler.

Qonaqlar evvelce Gulnare xanimin Mekkeden getirdiyi Zem-Zem suyundan icerek Allaha dua oxuyub şukranliqlarini bildirdiler.

Tedbiri Haci Serrah acaraq Hecc ziyaretinden qayitmiş zevvarlari salamiş ve ocumleden Gulnare xanima can sagligi arzulamişdir, Haci Serraf sozune davam ederek vurgulamişdir ki, Gulnare xanim cox xeyriyye tedbirleri teşkil edib ,,cox insanlara komeklikler edib, İmişli rayonunda oz xercine Mescid ucaldib, ne qeder insanlar o mescidde namaz qilir, Allaha dua edir ,eyri yollardan qayidir.
Gulnare xanim Hecc ziyaretine getmese de cox hacilarin gormediyi xeyirxah işlerle meşgul olmuş, bu gun de bele bir meclis teşkil edib bizi bir sufre başina toplayib.

Sonra qonaqlar etirli plovdan team etdiler. Quran oxundu.

Xeyriyyeci Aga Musa Nagiyevanin varisi, prezident teqaudcusu, xeyriyyeci, ictimai xadim, yazici, alim Hacixanim Dilare Nagiyeva Agamusa cixiş ederek Gulnara xanimi Hecc ziyaretinden qayitmasi munasibetile tebrik etdi, ve dedi: Eziz bacim. Gulnare,xanim!, Siz muqeddes Hecc merasimini başa vurmusunuz , Burda taninmiş metbuat numayendelerinden Bextiyar Qaracani Rauf İlyasoglunu gorurem, onlar yeqin ki bu tedbiri muxteluf metbuat sehifelerinde işiqlandiracaqlar, Tedbir iştirakcilarina. tesbeh, xurma ve qadinlara Gulnare xanimMekkeden getirdiyi kelagayilar hediyye etdi.

Tedbirde Professorlar Esedulla Qurbanov, Buludxan Xelilov, AQC-nin sedri Bahar Qasumova musiqişunas, Azerbaycanin xalq artisti Agacebrayil muellim ve diger vetenperver ziyalilar iştirak etmişler. Tedbir iştirakcilari Quran kelamlarindan, Haci Gulnare xanimin Muqeddes mekandan sag salamat qayitmasindan sonsuz derece sevinclerini bildirdiler ve xatire şekilleri cekdirdiler.

Rauf İlyasoglu.
© Müəllif hüquqları qorunur. Məlumatdan istifadə etdikdə istinad mütləqdir.
Rəy yazın: