Milli musigimizi çalan yegane Italyali pianist Aldo Ragone

Milli musigimizi çalan yegane Italyali pianist Aldo Ragone Milli musigimizi çalan yegane Italyali pianist Aldo Ragone Milli musigimizi çalan yegane Italyali pianist Aldo Ragone Aldo Ragone kimdir?

Avrupa'nın önemli piyano okullarında eğitimini tamamlayan Piyanist Aldo Ragone, kusursuz bir yetenek olduğunda hemfikir olan büyük çağdaş piyanistlerin saygısını ve beğenisini kazanmış bir sanatçı olarak yorumlanıyor.
Katıldığı dünya çapındaki yarışmalarda birçok başarıya imza atan Ragone, sekizi derece olmak üzere toplam 19 ödülle onurlandırılmış.
Washington DC İtalyan Kültür Derneği tarafından sanatsal başarıları nedeniyle 'Genç Sanatçı Ödülü'ne layık görülmüş.
Piyano Performansı dalında doktora derecesi sahibi olan Ragone'nin, tez konusunun Alexander Scriabin'in 10 Piyano Sonatı ve 24 Prelüd, Opus 11'in performansı olması, sanatçıyı Scriabin yorumlarında öne çıkarıyor.
Aldo Ragone zihnini ve ruhunu, hayatın karmaşıklığı ve güzelliğini müziğin karmaşık ve duygusal dilini kullanarak anlatmaya adamış bir sanatçı.

Qeyd edek ki, Piyanist Aldo Ragone Milli musigimizi çalan yegane Italyali pianisttir. Ankara'da keçirilecek konsertde de Azerbaycanın Milli Musiqisini seslendirecek, Arif Melikov'un 3 bestesini efa edecek.

Biz de görkemli piyanost Aldo Ragoneye
yeni-yeni başarılar dileyirik!..


Melaike HÜSEYİN




.
© Müəllif hüquqları qorunur. Məlumatdan istifadə etdikdə istinad mütləqdir.
Rəy yazın: